30. svibanj 2016.

DM otvorio poslovnicu na lokaciji nekadašnjeg kazališta Jazavac

Ivana Tarnaj
Ivana Tarnaj

Poštujući duh prostora u kojemu je nekoć djelovalo satirično kazalište Jazavac, a koje je kasnije preraslo u kazalište Kerempuh, na križanju Medulićeve ulice i Ilice, sa popriličnom dozom humora, direktor DM-a Hrvatska, Mirko Mrakužić, otvorio je novu poslovnicu.

U društvu s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, kojemu je zahvalio na pomoći u realizaciji projekta, a nakon što je goste ulomkom iz predstave “Jazavac u Kerempuhu” humorom zagrijao izvrsni Borko Perić, Mrakužić je ponosno najavio kako je glavni grad sada dobio ne samo još jedan DM, već i trgovinu u kojoj se može popiti kavica, ali i otići na mjesto na koje čak i carevi idu pješice.

“Ovaj smo prostor otvorili uz veliku pomoć Grada i gradonačelnika Bandića. Nastojali smo uvažiti duh nekadašnje kavane, kazališta, ali i dodati malo trgovačke strasti. Željeli smo napraviti trgovinu u kojoj svi možemo popiti kavicu, prizalogajiti nešto zdravo, a posebno je dobar naš WC i od svih popratnih sadržaja, to se najviše isplati pogledati”, rekao je Mrakužić te dodao kako, budući da gradonačelnik ima ‘dosta iskustva sa otvaranjem WC-a‘, ima i privilegiju proglasiti poslovnicu otvorenom.

Ovo je 145-ta poslovnica DM-a u Hrvatskoj koji ove godine obilježava 20 godina poslovanja u našoj zemlji. Specifična je po tome što, osim preko 200 različitih artikala, ima “zdravi kutak”, mjesto na kojemu možete pojesti i popiti nešto zdravo. Cacao grupa ime je domaće tvrtke koja za sve kupce DM-a priprema zdrave napitke, sendviče, pa čak i kavu.

“Sretan sam zbog 20-ak novih radnih knjižica, 90 domaćih dobavljača i tvrtkom u kojoj se cijeni rad i radnik”, rekao je gradonačelnik Bandić koji je ipak čast da proglasi poslovnicu otvorenom prepustio Periću, glumcu zaslužnom što je satira ostala prisutna među zidovima nekada kultnog kazališta Jazavac, a danas trgovine DM.

“Želimo i našim susjedima pokazati kako nećemo raditi puno buke, a ako nešto bude smrdilo, bit će to miris parfema”, našalio se Mrakužić i najavio kako će u srijedu gradonačelnik Milan Bandić sve što tog dana kupci u toj poslovnici kupe, platiti i donirati u humanitarne svrhe.

Svi koji na taj način žele pomoći potrebitima, pozvani su da prekosutra kupuju u DM-u, na uglu Medulićeve i Ilice.