Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Dobit hotela Maestral porasla na 4,15 milijuna kuna

Maestral
Lider/Hina

Hoteli Maestral prošlu su godinu završili s neto dobiti od 4,15 milijuna kuna, što je 7 posto više nego 2016., čime je ta dubrovačka hotelska tvrtka u državnom vlasništvu ostvarila pozitivni rezultat petu godinu zaredom.

U prošloj su godini ukupni prihodi tvrtke dosegnuli 55,7 milijuna kuna ili 5,6 posto više nego u 2016. Pritom su Hoteli Maestral ostvarili ukupno 156.025 noćenja, što je 5 posto više u odnosu na godinu ranije i u odnosu na plan.

Kako navodi Uprava u izvješću, objavljenom u utorak, postotak pune zauzetosti soba u razdoblju rada na razini društva iznosio je 83 posto, a ostvareno je 169 dana pune zauzetosti.

>>> Dubrovački Hoteli Maestral uvećali dobit za 50 posto

“Zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima iz osnovne djelatnosti i smanjenju financijskih rashoda, društvo je u 2017. godine iskazalo dobit prije oporezivanja od 5,45 milijuna kuna, odnosno neto dobit od 4,15 milijuna kuna, što je porast od 7 posto u odnosu na prethodnu godinu, čime društvo petu godinu zaredom završava s dobiti”, poručio je u izvješću Julio Srgota, predsjednik Uprave te tvrtke.

Na kraju 2017. kompanija je zapošljavala 117 radnika u stalnom radnom odnosu i 35 na određeno vrijeme, dok je u 2016. imala 127 stalnih i jednog radnika na određeno vrijeme.

Ukupni troškovi osoblja su iznosili 22,92 milijuna kuna i njihov porast od 9 posto u odnosu na 2016. posljedica je povećanja bruto osnovice za 1,7 posto od svibnja lani, dodataka na staž i isplaćenih naknada na plaću, navodi se u izvješću.

>>> Država prodaje većinske udjele u hotelima Maestral, Makarska i Jadran

Potkraj studenoga lani Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju donijelo je odluku o provedbi sedmog postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju 355.520 dionica te hotelske tvrtke, što čini 68,94 posto temeljnog kapitala, po početnoj cijeni od 114,3 milijuna kuna.

No, 8. veljače ove godine Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o neprihvaćanju ponude za kupnju dionica i najavilo skoro raspisivanje osmog javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica.

Komentari