Poslovna scena
StoryEditor

Dobit Triglav grupe 69,9 milijuna eura

08. Travanj 2014.

Čista dobit slovenske Zavarovalnice Triglav u prošloj godini iznosila je 48,3 milijuna eura, a čista dobit na razini cijele skupine Triglav 69,9 milijuna, objavila je tvrtka u utorak na internet stranicama Ljubljanske burze.

Dobit na razini skupine smanjena je za 5 posto u odnosu na 2012. godinu.

Izvješće o poslovanju prihvatio je i nadzorni odbor tvrtke, istaknuvši da je poslovanje u postojećim okolnostima bilo uspješno.

- Naši planovi za 2014. postavljeni su na čvrste temelje i računajući na okolnosti izrazito su ambiciozni - rekao je predsjednik upravnog odbora tvrtke Andrej Slapar.

Triglav na razini skupine ove godine planira ostvarivanje bruto konsolidirane premije od 902,1 milijun eura te čiste dobiti od 65,6 milijuna eura.

Nadzorni odbor Triglava potvrdio je uz to preliminarnu odluku o distribuciji dobiti koja predviđa isplati 25 milijuna eura kroz dividendu pa dividenda po dionici iznosi 1,10 eura, što je manje od lanjskih 2 eura za dionicu.

Nadzorni odbor uz to je potvrdio petogodišnji mandat trenutnom predsjedniku uprave Andreju Slaparu te odobrio dokapitalizaciju beogradske podružnice Triglava do iznosa od 6,5 milijuna eura.

Triglav je lani u sklopu prikupljanja ponuda sudjelovao u pokušaju kupnje državnog paketa dionica Croatia osiguranja, ali je njegova ponuda bila neuspješna.

Iako Triglav za sada nije na listi kompanija u većinskom državnom vlasništvu koje su namijenjene prodaji odnosno privatizaciji, vrijednost dionica Triglava zadnjih je dana na Ljubljanskoj burzi u porastu zbog nagađanja da bi se Triglav mogao naći u budućem novom privatizacijskom paketu.

04. svibanj 2024 02:18