Poslovna scena
StoryEditor

FOTO: Dodijeljene nagrade za menadžere godine

24. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

U zagrebačkom hotelu Westin, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske, Ive Josipovića i u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, održan je 22. susret Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika, CROMA 2012.

U sklopu cjelodnevnog programa, na kojem je sudjelovalo tristotinjak gospodarstvenika iz cijele Hrvatske, održana je i tematska konferencija ‘Odgovornost menadžera i poduzetnika u primjeni novog financijskog, ovršnog i kaznenog zakona‘. Središnje događanje obilježila je dodjela strukovne nagrade ‘Menadžer godine 2012.‘ koja se dodjeljuje nauspješnijim menadžerima i poduzetnicima u različitim kategorijama.

Ove je godine pristiglo preko 40 nominacija, a dobitnike nagrade birali su prošlogodišnji laureati i Upravni odbor HUM-CROMA. Nagrade su dodjeljene temeljem dokumentiranih bilanci i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja poput udjela na domaćem tržištu, broja novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta. Nagrade su dodjeljivali predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera-poduzetnika Vladimir Ferdelji te Alojzije Šestan, prošlogodišnji dobitnik CROMA nagrade za životno djelo i direktor tvrtke Šestan-Busch. Uz ovu prestižnu nagradu, poduzetnici su dobili i dodatni teret da pokušaju to doseći i iduće godine te da nastave promicati društveno odgovorno poslovanje, rekao je na svečanosti savjetnik predsjednika, Boris Cota.

Da je tjednik Lider ‘Uvjerljivo najbolji‘ potvrdila su brojna istraživanja, nagrade i priznanja, a večeras je najprestižnije priznanje za svoj rad dobio i jedan od osnivača Lider pressa d.d. Dobitnikom nagrade Poduzetnik godine 2012., prema mišljenju Upravnog odbora HUM-CROMA, proglašen je suvlasnik i suosnivač tvrtke Lider press, Miodrag Šajatović te Mante Mandić, vlasnik tvrtke IN2.

U kategoriji velikih poduzeća CROMA nagradu je dobio Stanislav Biondić, član Uprave tvrtke Belupo, za srednja poduzeća Martin Halusek, direktor tvrtke Kvasac i Antun Presečki, vlasnik Presečki grupe. U kategoriji malih poduzeća, nagradu su dobili Ivan Matejašić, suvlasnik Spin informatičkog inženjeringa te Zdravko Runtas, direktor tvrtke IGO-MAT. Dobitnicom nagrade Menadžer godine 2012. u kategoriji javnih poduzeća proglašena je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice Grada Rovinja i Ljubomir Novoselić, predsjednik Uprave Vodovoda-Osijek. CROMA nagradu u kategoriji inozemnih poduzeća dobio je član Uprave Harburg-Freudenberger Belišće, Zoran Uranjek. Nagrada za projekt menadžera je dodjeljena predsjedniku Uprave tvrtke Pevec, Darku Šketu te Borisu Žgombi, direktoru Unilinea. U kategoriji mladi menadžer, nagrada Anton Nino Cerin je dodjeljena Miroslavu Mrši, vlasniku Modo interijer studia. CROMA nagradu za životno djelo dobili su Stjepan Hrešć, vlasnik Holding grupe Hrešić te Šime Vidulin, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za regionalni razvoj.

Nagradu Menadžer godine je do sada primilo 165 najboljih hrvatskih gospodarstvenika, a dodjeljuje se od 1992. godine. Na svečanoj dodjeli nagrada su sudjelovali Damir Fašajić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije, savjetnik predsjednika Boris Cota te brojni hrvatski gospodarstvenici.

19. travanj 2024 13:04