Poslovna scena
StoryEditor

DOK-ING osvojio prestižnu nagradu European Business Awards

28. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

[gallery columns="5" ids="227619,227620,227621,227622,227623,227624"]

Prestižna nagrada European Business Awards, sponzorirana od strane sedme najveće svjetske mreže nezavisnih revizorskih, poreznih i konzultantskih tvrtki RSM, dobila je svoj epilog na završnoj svečanoj večeri u Londonu, 26. svibnja 2015. Nakon više od godinu dana cjelokupnog natjecanja na jednom mjestu okupili su se predstavnici najboljih tvrtki iz Europe, podijelili iskustva kroz tri dana druženja te zajednički proslavili izvrsnost i pobjedu.

Hrvatska ima poseban razlog za slavlje, hrvatska tvrtka DOK-ING d.o.o. osvojila je nagradu u kategoriji Najbolje poslovanje godine s prihodom 0-25 milijuna eura. Nagradu je preuzela članica Uprave Ana Majetić popraćena pljeskom i ovacijama jer je Hrvatska po prvi puta sudjelovala u natjecanju i osvojila nagradu. DOK-ING d.o.o. je međunarodni lider u proizvodnji opreme i sustava koji štite ljudske živote u najopasnijm situacijama uključujući razminiravanje i vatrogastvo te su njihovi proizvodi prisutni u 25 zemalja diljem svijeta. Također DOK-ING je dizajnirao i proizveo prvi hrvatski, gradski, električni automobil te konstantno ulaže u inovacije i nove tehnologije.

Osim DOK-ING medalju najboljih je primila Zagrebačka banka zbog osvojenih najviše glasova od strane javnosti u kategoriji nacionalni pobjednik po glasovima javnosti na razini Republike Hrvatske.

O veličini nagrade govore u prilog brojke jer su u natjecanju 2014/15. uz tvrtke iz država članica EU sudjelovale Turska, Norveška, Švicarska, Srbija i Makedonija. Zajednički prihodi svih sudionika prelaze 1,5 bilijuna eura, a profit više od 60 milijardi eura s 2,5 milijuna zaposlenih. U završnoj fazi natjecanja u 11 kategorija sudjelovalo je 110 tvrtki diljem Europe.

- U ime cjelokupnog tima RSM Croatia čestitam DOK-ING-u, svim zaposlenicima, na EBA pobjedi. Upravo takve tvrtke su pokretač razvoja i budućnost hrvatskog gospodarstva. Nadamo se da će takvih priznanja biti sve više. Pokazali smo da ne pobjeđujemo samo u sportu već da u Hrvatskoj postoje uspješni poduzetnici koji su pokazali da je moguće biti najbolji - kazao je Branko Tomašković, Partner RSM Croatia d.o.o., hrvatske članice međunarodne mreže RSM.

U 11 kategorija pobjednici su prošli proces pismenih prijava, snimanje video reportaže o vlastitom poslovanju, intervjue i Ruban d’Honneur okupljanje sve do finala. Natjecanje se nastavlja za sezonu 2015/16. te je glavna svrha natjecanja podržati razvoj i ojačati poslovno društvo diljem Europe.

05. svibanj 2024 23:15