Poslovna scena
StoryEditor

Domaća agencija postala ekskluzivni zastupnik Dufour luksuznih brodova

20. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Domaća putnička kompanija Ban Tours postala je ekskluzivni zastupnik francuskog proizvođača plovila tvrtke Dufour. Riječ je o proizvođaču plovila najviše kvalitete s naglaskom na vrhunski luksuz i dizajn koji ih krase. Ovim projektom Ban Tours završava sedmogodišnji proces ulaganja u nautički turizam kroz sveukupno ulaganje u vrijednosti većoj od 40 milijuna kuna.

U kontekstu širenja na potencijalno potentna priobalna tržišta, a ponajprije zbog potrebe Ban Tours-a za širenjem poslovanja na području nautičkog turizma, francuska i domaća kompanija su nedavno potpisale ugovor o proširenju suradnje. Riječ je o ekskluzivnom ugovoru prema kojem, obzirom na broj plovila koje će domaća agencija uvrstiti u vlastitu flotu, ista postaje kompanija s najvećom Dufour flotom u svijetu.

Suradnja između ova dva poslovna subjekta nije novost na tržištu. Posljednjih šest godina Ban Tours je bio autorizirani predstavnik tvrtke Dufour za Hrvatsku, a unapređenje poslovnih relacija logičan je nastavak uspješnog projekta kojim se Ban Tours profilirao u partnera čije aktivnosti nisu ograničene isključivo na područje Hrvatske i regije. Zaslugom Ban Toursa, u posljednje je vrijeme realiziran plasman i prodaja brodova i na tržištima Norveške, Švicarske, Italije i SAD-a.

Francuski proizvođač brodova Dufour poznat je u međunarodnim okvirima kao kompanija koja proizvodi visokokvalitetne i luksuzne jedrilice koji se grade u mjestu La Rochelle. Tvornica postoji od 1964. i trenutno u ponudi imaju desetak modela koji kvalitetom i luksuzom prevazilaze sve granice trenutne ponude na našem tržištu. Riječ je o jedrilicama izuzetne plovne kvalitete koje krasi izniman komfor. U suradnji sa FELCI Grupom jedrilice dodatno dobivaju na kvaliteti i dizajnu te traženom luksuzu koji udovoljava kriterije i potrebe krajnjih korisnika.

- Sigurni smo kako će ovaj oblik suradnje u periodu od pet godina ostvariti rast nautičkog poslovanja za previđenih 20% ukupnog prometa kompanije i dodatno potvrditi našu poziciju tržišnog lidera. Tijekom proteklih sedam godina sustavno smo ulagali u razvoj ovog oblika poslovanja uloživši do danas preko 40 milijuna kuna - kazao je Pavle Marković iz Ban Toursa.

03. svibanj 2024 04:10