Poslovna scena
StoryEditor

Država će svoj dug rješiti uzimanjem Varteksovih nekretnina u zalog?

28. Rujan 2012.

Aktualno stanje u Varteksu, kao najvećoj domaćoj tekstilnoj industriji, bila je tema sastanka održanog u Upravi Varteksa kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva gospodarstva, županijske i gradske vlasti i vjerovnika.

Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Koščec izvijestio je o Varteksovom poslovanju, napomenuo je kako je zatvoren dio proizvodnje te smanjen broj zaposlenika kojih je sada oko 2300. Velika preopterećenost nelikvidnošću zbog složene gospodarske situacije, ali i kreditne obaveze i dugovi opterećuju normalno poslovanje tvrtke. Kao prioritet je naveo rješavanje odnosa s državom i dogovor s bankama o financijskoj konsolidaciji tvrtke.

Na sastanku je spomenuto kako postoji mogućnost da država svoj dug riješi na način da Varteksove nekretnine uzme kao zalog s obzirom da ne želi ući u vlasničku strukturu Varteksa, kaže se u priopćenju. Složivši se u tome da Varteks mora početi normalno poslovati, vraćati dugove, ali i da treba početi ulagati u nove tehnologije, predstavnici gradske i županijske vlasti su jedinstveni u tome da pomognu Varteksu koliko je to u njihovoj moći.Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra gospodarstva Alen Leverić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, predstavnici županijske skupštine te predstavnici najvećeg vjerovnika Varteksa, Zagrebačke banke.

18. travanj 2024 20:03