Poslovna scena
StoryEditor

Država javnom dražbom traži kupca za 1,91 posto dionica Sunačnog Hvara

17. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u ponedjeljak da će za tjedan dana, 24. listopada na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi država prodavati ukupno 1,91 posto dionica Sunčanog Hvara, a ukupna je početna cijena za te dionice 8,9 milijuna kuna.

Po zadnjim podatcima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), država odnosno CERP u Sunčanom Hvaru ima ukupno 2,08 posto dionica.

CERP u pozivu za javnu dražbu najavljuje da će se spomenutih 1,91 posto dionica države u Sunčanom Hvaru prodavati u tri paketa - dva su paketa po 0,62 posto dionica, svaki s početnom cijenom od 2,88 milijuna kuna, a treći je paket za 0,67 posto dionica, s početnom cijenom od gotovo 3,13 milijuna kuna.

Kako navode iz CERP-a u pozivu za javnu dražbu objavi, pojedinačni paketi dionica Sunčanog Hvara prodavat će se po načelu "sve ili ništa"‘, a CERP zadržava pravo na korekciju početne cijene i koraka povećanja cijene dionica.

Po podacima SKDD-a, većinski vlasnik Sunčanog Hvara je Prime Tourist Resorts (Cyprus), koji drži 90,14 posto dionica, dok Orco, bivši suvlasnik Sunčanog Hvara, ima 2,32 posto dionica.

Prime Tourist Resorts (PTR) je početkom travnja ove godine sklopio ugovor o prijenosu 46,17 posto dionica Sunčanog Hvara, a nakon što su sklopili ugovor i s Orcom stekli su još 15,77 posto dionica te tada objavili da raspolažu s ukupno 61,95 posto dionica. PTR je u ljeto ove godine objavio i ponudu za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, a u toj je ponudi stekao daljnjih 30,51 posto dionica Sunčanog Hvara.

Inače, idući se tjedan, 25. listopada treba održati i izvanredna skupština Sunčanog Hvara na kojoj se, prema pozivu objavljenom na Zagrebačkoj burzi, treba donijeti i odluka o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze.

20. travanj 2024 10:48