Poslovna scena
StoryEditor

Dubravko Merlić postao direktor ’hrvatskog CNN-a’

13. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

N1, regionalni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koji počinje s emitiranjem u 2014. godini, imenovao je Dubravka Merlića Direktorom programa za Hrvatsku.

Dubravko Merlić, utemeljitelj i izvršni direktor nezavisne produkcijske tvrtke Castor Multimedia, uređivat će iz Zagreba program N1 za Hrvatsku.

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri, Merlić je uz ostalo bio urednik i voditelj Vijesti i Dnevnika HTV-a, te urednik Informativnog programa Hrvatske televizije. Od 1992. do 1996. bio je urednik i voditelj regionalno prepoznate i gledane emisije “Slikom na sliku”. Autor je popularnog i nagrađivanog TV projekta “Piramida”, emisije koja je uz ostala priznanja 2007. godine osvojila i cijenjenu međunarodnu nagradu Zlatna ruža (Rose d‘Or) za najbolji TV šou.

- N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa. Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom tv-tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj - rekao je Merlić.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. 

- Oduševljeni smo što se Dubravko Merlić pridružuje mreži N1 kao Direktor programa za Hrvatsku. Njegova sjajna karijera u novinarstvu i izuzetna sposobnost u kreiranju programa pomoći će nam da ljestvicu na N1 postavimo visoko,“ rekao je Brent Sadler, generalni direktor N1 i nekadašnji nagrađivani viši međunarodni dopisnik za CNN.

20. travanj 2024 07:07