Poslovna scena
StoryEditor

Đuro Đaković: Nakon dobivanja posla za HŽ u fokusu mostovi

11. Kolovoz 2013.

Đuro Đaković zajedno s češkom tvrkom Subterra sklopio je posao s HŽ Infrastrukturom vrijedan 17,1 milijun kuna bez PDV-a. Taj bi ugovor slavonskobrodskoj tvrtki mogao biti odskočna daska za nastup u zemlje regije, ali i Europe, pa ne čudi zadovoljstvo predsjednika Uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimira Kovačevića.

- Subterra ima reference na globalnom planu i zajedno s njom želimo ući u prostor željezničke infrastrukture, ali i vratiti se nakon nekoliko godina u europske zemlje. Iako nas jedno vrijeme nije bilo, nismo nepoznati u Europi i smatram da možemo mnogo postići na poslovima gradnje mostova. Zato gajim veliki optimizam jer smo se ekipirali, dio smo kadrova vratili, a Subterra nam svojim iskustvom i kontaktima svakako može biti podrška - kaže Kovačević.

Posao u partnerstvu sa Subterrom sklopljen s HŽ Infrastrukturom vezan je uza zamjenu mosta Vrbovsko na prugi Zagreb - Rijeka te gradnju stajališta Buzin. S obzirom na to da u HŽ Infrastrukturi najavljuju veće investicije u obnovu infrastrukture i održavanje, prilika je to za dodatne poslove tih partnera.

No Subterra nije jedina tvrtka s kojom Đuro Đaković želi surađivati. Prema riječima Kovačevića, u planu su još neke tvrtke iz Hrvatske i Europe, koje bi činile konzorcije u nastupu na međunarodnim natječajima.

05. svibanj 2024 07:02