Poslovna scena
StoryEditor

Dva nova direktora u upravi Heineken Hrvatske

09. Travanj 2015.

U menadžmentu Heineken Hrvatske provedeno je kadrovsko osvježenje na funkcijama direktora prodaje i direktora financija.

Umjesto dosadašnjega direktora prodaje Zorana Mabića, koji je otišao iz grupacije Heineken, novi direktor prodaje je Petar Bermanec, koji je u Heineken Hrvatsku, odnosno tadašnju Karlovačku pivovaru došao 2011. godine iz Coca-Cola Beverages Hrvatske. Bermanec je tada postao rukovoditelj Odjela trade marketinga, a kasnije je kao voditelj Odjela ključnih kupaca dao značajan doprinos unapređenju odnosa s ključnim kupcima implementirajući strategiju razvoja ključnih prodajnih kanala, profitabilnost i proces zajedničkog planiranja za ključne kupce, te unaprijedio kompetenciju trade marketing odjela. U kontekstu svoje nove direktorske funkcije, Bermanec je preuzeo odgovornost dužnosti jačanja pozicije Heineken Hrvatske na tržištu daljnjim razvojem prodaje novim vještinama i kompetencijama.

Nakon što je kao direktor kontrolinga uvelike pridonio ostvarenju financijskih ciljeva Heinekenove pivovare iz Grupe Zywiec u Poljskoj, Peter Heere dolazi u Heineken Hrvatsku na mjesto direktora financija gdje će naslijediti Piotra Nowakowskog, koji je prihvatio izazov u globalnom planiranju i kontrolingu Heinekena. S iskustvom povećanja učinkovitosti kontrolinga, unaprijeđenja partnerske suradnje kontrolinga s drugim funkcijama, te uvođenja značajnih promjena u direktnoj distribuciji u Poljskoj, Peter Heere će na direktorskoj funkciji Heineken Hrvatske odgovarati za financijski rezultat, provođenje strateških ciljeva i svih financijskih procesa, uključujući i Odjel nabave i IT odjel.

26. travanj 2024 02:30