Poslovna scena
StoryEditor

Dvije domaće agencije brinut će za Ikeine odnose s javnošću

18. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Ikea i kreativna agencija I to nije sve! nedavno su započele suradnju na području kreativne podrške planiranim aktivnostima odnosa s javnošću tvrtke Ikea u Hrvatskoj. Rezultat je to natječaja, provedenog krajem prošle godine, u kojem su u najužem izboru bile i agencije Šareni artikl i Fahrenheit.

-Birati između tri agencije koje iznimno kvalitetno obave zadatak natječaja s jedne je strane olakšanje, ali s druge i veliki izazov. Imali smo tu sreću da su sve tri agencije ponudile rješenja koja su po svemu bila tipično Ikea. Nažalost, kao i u svakom natječaju, pobjednik može biti samo jedan. Ekipa iz I to nije sve! bila je za nijansu hrabrija, otkačenija, kreativnija, i zbog toga su pobijedili. Zahvaljujem i Fahrenheitu i Šarenom artiklu na njihovu radu i trudu- istaknuo je Igor Štefanac, menadžer odnosa s javnošću tvrtke Ikea Hrvatska.

Agencija Madison Consulting, koja je odabrana također putem natječaja još 2010.godine, i agencija I to nije sve! činit će tako strateško-kreativni tim odnosa s javnošću tvrtke Ikea Hrvatska koji će pomoći predstaviti Ikea robnu marku  i koncept poslovanja hrvatskim kupcima.

Prvi zajednički projekti uslijedit će već na proljeće kad se položi kamen temeljac i započne gradnja robne kuće Ikea na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke u Općini Rugvica. 

-Da je netko prije šest mjeseci pitao ne samo mene već i ostale ljude iz agencije I to nije sve! s kojim bismo svjetskim brandovima voljeli surađivati, među prva tri branda naveli bismo tvrtku Ikea -kaže Alen Kekić, kreativni direktor i pokretač agencije I to nije sve! te dodaje: 

-Kad smo dobili pozivnicu za natječaj, prvo smo mislili da se netko šali jer smo prije godinu dana krenuli u vlastitu samopromociju i raspisali smo, iz fore, pitch za klijente, a skromni mail koji smo dobili iz tvrtke Ikea izgledao je ovako: ‘Moje je ime Igor i radim za tvrtku Ikea Hrvatska. Javljam vam se na pitch….‘ Nismo mogli vjerovati. Što je najzanimljivije, odgovorio sam mu: ‘Pa, dobro, gdje ste vi do sada?‘ I baš to je Ikea; možeš biti skroman, opušten, vrckav, plav ili crn, ali moraš biti vrh.-

25. travanj 2024 01:53