Poslovna scena
StoryEditor

EBRD povećava potporu malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj

30. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Financiranjem s novih 10 milijuna eura, EBRD i Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj podržavaju daljnji rast i razvoj malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj.

Hrvatska mala i srednja poduzeća zapošljavaju oko dvije trećine ukupne radne snage u zemlji i zaslužna su za oko 50 posto hrvatskog BDP-a. U trenutnom ekonomskom i financijskom okruženju, mala i srednja poduzeća suočavaju se sa ograničenim pristupom financiranja, potrebnom za njihov rast, navodi se u priopćenju.

- Unutar ulagačkog okvira za zemlje zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku ulaganje EBRD-a omogućiti će Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj rješavanje zahtjeva privatnog sektora iz različitih područja za financiranjem putem leasinga kako bi se povećala konkurentnost prilikom predstojećeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju - rekla je direktorica za EBRD Hrvatska, Zsuzsanna Hargitai.

Namjena EBRD kreditne linije je pružiti poticaj malom i srednjem poduzetništvu putem operativnog i financijskog leasinga, pod konkurentnim uvjetima, na razdoblje do pet godina. Sredstva će se usmjeriti u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila, opremu za medicinsku i turističku industriju.

- Budući da je ovo treći takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, iznimno nam je drago da nas je ova institucija prepoznala kao pouzdanog partnera. U ova izazovna vremena povjerenje i potpora EBRD-a doista su od velikog značaja za provođenje našeg svakodnevnog posla - rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.

20. travanj 2024 15:53