Poslovna scena
StoryEditor

EPH prošlu godinu završio s 2,3 milijuna kuna neto gubitka

16. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Europapress Holding (EPH), novinsko-izdavačka kuća u većinskom vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, prošlu je godinu završila s 2,3 milijuna kuna neto gubitka, navodi se u izvješću o ispunjavanja plana predstečajne nagodbe EPH objavljenom na stranicama Fine

Prema izvješću u prošloj je godini EPH, izdavač Jutarnjeg lista, Globusa, Glorije i ostalih tiskovina, imao čak 108,7 milijuna poslovnih prihoda, značajno više od 77,3 milijuna kuna prihoda ostvarenih u 2014. U računu dobiti i gubitka navodi se i da su prihodi od prodaje u 2015. iznosili čak 71,5 milijuna, dok su prethodne godine iznosili samo 30,4 milijuna kuna. No, istovremeno i ukupni rashodi EPH značajno su povećani - s 45,1 milijuna kuna na završetku 2014 na čak 111,1 milijun kuna koliko su iznosili na kraju prošle godine.

EPH u izvješću ističe i da su u prošloj godini značajno povećani troškovi osoblja sa 7,9 na čak 24,5 milijuna kuna, a da su i troškovi neto plaća i nadnica narasli s 4,6 milijuna na 13.5 milijuna kuna. Istovremeno, navodi se i da su troškovi poreza i doprinosa iz plaća narasli s 2,1 milijuna na 7,6 milijuna kuna.

Navode i da su u organizacijskom preustroju te medijske kompanije matičnom EPH-u pripojene tvrtke Media Nexus, EPH Media i EPH Magazini te je EPH preuzeo sve obaveze pripojenih društava po osnovi predstečajne nagodbe. Ističu i da su u studenom prošle godine pripojena i ostala povezana društva Europa Digital, Cropix, Revije i Press Express.

U izvješću koje potpisuje predsjednik Uprave EPH Marko Smetiško stoji i da prošle godine EPH nije poduzelo niti jednu radnju koja bi za posljedicu imala dovođenje vjerovnika te medijske kompanije u nejednaki položaj.

19. travanj 2024 18:18