Poslovna scena
StoryEditor

Erste banka plasirala gotovo 400 stambenih kredita vrijednosti 90 milijuna kuna

28. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Riječ je o porastu od 30% u ukupnom iznosu plasiranih stambenih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je u prva tri mjeseca plasirano oko 225 stambenih kredita ukupnog iznosa od 69 milijuna kuna.

U prva tri mjeseca 2016. Erste banka je zabilježila značajan rast plasmana stambenih kredita. Tijekom tog razdoblja plasirano je nešto manje od 400 stambenih kredita građanima u vrijednosti od ukupno 90 milijuna kuna. Riječ je o porastu od 30% u ukupnom iznosu plasiranih stambenih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je u prva tri mjeseca plasirano oko 225 stambenih kredita ukupnog iznosa od 69 milijuna kuna. Prosječan iznos kredita uz hipoteku za kupnju ili izgradnju iznosio je oko 360 tisuća kuna. Kada se usporede stambeni krediti u kunama i stambeni krediti vezani valutnom klauzulom uz euro, kunski imaju udio od oko 50%.

Komentirajući najnovije trendove kreditiranja građana, direktor Sektora građanstva Marko Krog naglasio je da je "uzlazni trend kreditiranja segmenta građanstva primijećen još tijekom prošle godine, a dodatno je intenziviran u prvom kvartalu 2016. Tijekom prošle godine i tržište gotovinskih kredita ostvarilo je rast, a općenito je sve izraženija postala potražnja za kreditima uz fiksnu kamatnu stopu, posebno onih u kunama bez valutne klauzule. Očekujemo da će se taj trend zadržati do kraja godine".

Erste banka do 30. lipnja 2016. nudi povoljnije uvjete za stambene kredite, a ponuda se odnosi i na refinanciranje namjenskih kredita odobrenih u Erste banci, kao i postojećih kredita odobrenih u drugim bankama. Povoljniji uvjeti uključuju oslobođenje od naknade za obradu novog kreditnog zahtjeva, a ne naplaćuju se niti troškovi izrade procjene vrijednosti nekretnine. Uz spomenute pogodnosti, klijentima je omogućeno i podizanje nešto većih iznosa kredita kako bi osigurali sredstva za pokriće troškova tečajnih razlika te troška javnog bilježnika, a klijenti koji novim kreditom zatvaraju postojeći kredit u Erste banci, bit će oslobođeni naknade za prijevremenu otplatu kredita.

U ponudi stambenih kredita Erste banke, trenutačno se po najpovoljnijoj kamatnoj stopi nude stambeni EKO krediti u eurima. Kamatna stopa je promjenjiva te iznosi 4,76%. Maksimalan iznos je 500.000 eura, a rok otplate do 30 godina.

26. travanj 2024 20:11