Poslovna scena
StoryEditor

Erste Card Club službeno preuzeo Diners Club International franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

10. Ožujak 2017.

Zaključena je transakcija kojom je Erste Card Club (ECC) sa sjedištem u Zagrebu, stekao 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade iz Beograda i Diners Club International Mak  iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro iz Podgorice i DC Travel iz Beograda.

Prethodno su dobivena odobrenja nadležnih regulatornih tijela te su ispunjeni formalnopravni uvjeti iz Ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela između SKB Capital S.A. iz Luksemburga i ECC-a, potpisanog u studenom 2016.

Franšiza

ECC je time službeno preuzeo ekskluzivno pravo izdavanja i prihvaćanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Prijenos licence na ECC, kao i budući razvoj poslovanja na navedenim tržištima, odobrio je i podržao Diners Club International, kao davatelj franšize.

- Drago nam je da je zaključenje transakcije uspješno realizirano, i to u roku najavljenom prilikom potpisivanja ugovora u studenom prošle godine, što dodatno potvrđuje ozbiljnost naših namjera. Sada se u potpunosti možemo posvetiti našem glavnom cilju, a to je daljnji razvoj Diners Club poslovanja na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore te osiguravanje vrhunske kvalitete usluge prema klijentima, istaknula je ovom prigodom Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje.

- Razvijeni poslovni model i uspješno poslovanje na tržištima ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Rumunjske, gdje smo od ranije prisutni, snažno su jamstvo naše odlučnosti i posvećenosti ostvarenju zadanih ciljeva, u skladu sa strategijom daljnjeg jačanja regionalne prisutnosti na području jugoistočne Europe, zaključila je Radonić.

Obrad Sikimić, dosadašnji čelni čovjek Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, koji je proveo preko 25 godina aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u spomenutim zemljama, sljedećih pet godina obavljat će dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade.

Detaljniju poslovnu strategiju na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore, ECC će javnosti predstaviti u idućem razdoblju.

17. travanj 2024 00:45