Poslovna scena
StoryEditor

Erste i EIB ugovorili novi kredit od 50 milijuna eura za malo i srednje poduzetništvo

20. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Erste Banka i Europska investicijska banka potpisale su ugovor o kreditu u visini od 50 milijuna eura za sredstva namijenjena finaciranju malog i srednjeg poduzetništva.

Riječ je o nastavku poslovne suradnje, odnosno o četvtoj liniji između EIB-a i Erste banke, a ukupna sredstva koja je Erste dobio iznosi 190 milijuna eura. Član Uprave Erste banke Boris Centner istaknuo je da su dosadašnji krediti imali dobar odaziv.

- Dvije linije su potpuno ispunjene, a treća je pri kraju. Ovo je samo nastavak suradnje, a očekujemo da bi ovo moglo se iskorisiti do kraja prvog kvartala sljedeće godine. Mi smo na raspolaganju našim poduzetnicima da podupremo njihove ideje. Ovo su krediti na period od 12 godina uz mogući poček od dvije. To su odlični uvjeti za investitore – rekao je Centner.Voditelj Odjela kreditiranja u EIB-u Dominique Courbin izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnju i pohvalio je Erste na angažmanu. Također članica Uprave Erste banke Slađana Jagar istaknula je da će Erste donirati dva milijuna kuna za pomoć ljudima s područja pogođenima poplavama i to kroz suradnju i dogovor s lokalnim upravama će se točno odrediti za što će se sredstva uložiti.

24. travanj 2024 00:40