Poslovna scena
StoryEditor

Euroherc donirao 50.000 kuna Domu za djecu Vladimir Nazor Karlovac

23. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

U Domu za djecu Vladimir Nazor Karlovac 23. svibnja u sklopu Eurohercove akcije ‘20 darova za 20 godina‘ povodom obilježavanja 20 godina poslovanja uručena je peta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Akcija je okrenuta prema mladima koji će danas sutra imati svoje obitelji, kao i onim najmlađim članovima društva s porukom kako ih kao zajednica imamo obvezu usmjeravati na njihovom životnom putu. Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za opremanje i potrebe doma, Domu za djecu Vladimir Nazor Karlovac, ravnateljici Maji Vučinić-Knežević uručila je Sanja Smojver, direktorica Podružnice Euroherc osiguranja Karlovac.

U spomeniku kulture nulte kategorije, smješten je Dječji dom Vladimir Nazor u kojem boravi 75 djece na stalnom smještaju ili poludnevnom boravku. Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi Vladimir Nazor Karlovac utemeljen je kao ustanova davne 1965. godine. Osnovna djelatnost Doma je pružanje usluga zbrinjavanja i odgoja u okviru kojih se vodi skrb o prehrani, odijevanju, održavanju osobne higijene, o zdravlju, o radnim, školskim i izvanškolskim aktivnostima, te ostalim potrebama djece koja mogu biti u dobi od treće do dvadeset prve godine života.

- Ponosni smo na naše štićenike doma koji su uključeni u mnogobrojne aktivnosti unutar ustanove i izvan nje, od kojih je najpoznatija velika zimska likovna kolonija ZILIK na kojoj je nastao impozantan broj interesantnih djela. I ova za nas značajna financijska donacija zaista nam je dobro došla. Namijenili smo je za nabavku dodatne opreme koja će unaprijediti i olakšati naš svakodnevni život i rad. Od srca hvala u ime svih štićenika, poručila je Maja Vučinić-Knežević.Program aktivnosti Euroherca predviđen je za 20 druženja diljem Lijepe naše.

27. travanj 2024 03:01