Poslovna scena
StoryEditor

Euroherc donirao 50.000 kuna Vaterpolskom klubu Šibenik

05. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

U prostorima Vaterpolskog kluba Šibenik, 4. srpnja 2012. godine, u sklopu Eurohercove akcije ‘20 darova za 20 godina‘ povodom obilježavanja 20 godina poslovanja uručena je donacija, Vaterpolskom klubu Šibenik, devetnaesta od dvadeset planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za nabavku opreme i unapređenje rada Vaterpolskog kluba Šibenik, Teu Periću, predsjedniku Kluba uručila je Anita Vrči3, voditeljica zastupstva Euroherc osiguranja Šibenik. Vaterpolski klub Šibenik danas broji 120 članova raznih uzrasta, djeluje s osnovnim ciljem poticanja, pomaganja i razvijanja aktivnosti sportaša koje obuhvaća natjecanja na području vaterpolskog sporta radi postizanja sportskih rezultata. Trenutno u Klubu profesionalno radi šest trenera, a prva momčad je sastavljena isključivo od naših mladih igrača. Pogonom mlađih uzrasta obuhvaćeno je oko 150 djece.

Vrlo je važno istaknuti da u gradu Šibeniku djeluje, vrlo blisko naslonjena na Klub i organizacija vaterpolskih sudaca. U hrvatskim okvirima ona je jedna od najbrojnijih i vrlo dobro organizirana pod dugogodišnjim vodstvom proslavljenih sudaca Duška Klisovića i Dragana Štampalije koji su sudili mnoga finala Svjetskih prvenstava i Olimpijada. Prva vaterpolo utakmica u Šibeniku odigrana je 6. kolovoza 1924. i to između ekipe tadašnjeg plivačkog sportskog kluba ‘Krka‘ i posade engleske ratne mornarice s broda ‘MS Stuart‘.

Profesionalni vaterpolski klub je osnovan 1953. godine i od tad djeluje na području grada Šibenika i Dalmacije. Dao je brojne sjajne igrače i državne reprezentativce, među kojima se ističu Perica Bukić, Renato Vrbičić, Siniša Belamarić, Andrija Komadina, Denis Šupe... Od klupskih uspjeha valja navesti ulazak u finale LENA kupa 2006/07. i ulazak u najelitnije vaterpolsko natjecanje - Euroligu u sezoni 2008/2009.

- Zadaća našeg Kluba je prvenstveno okupljanje mladih sportaša, poticanje natjecateljskog i sportskog duha. Njegovanje višegodišnje tradicije te prenošenje iste na mlađe naraštaje. Dosadašnjih godina pokazali smo se kao izvrsni znalci u stvaranju kvalitetnih igrača hrvatske reprezentacije što najbolje govori o stručnosti i profesionalnosti našeg Kluba. Hvala Eurohercu, na ovoj vrijednoj donaciji, zahvalio se Perić.

26. travanj 2024 22:14