Poslovna scena
StoryEditor

Euroherc uručio donaciju filmskom studiju VANIMA

15. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

U prostorima Zajednice tehničke kulture grada Varaždina Filmsko kreativnom studiu Vanima u sklopu Eurohercove akcije ‘20 darova za 20 godina‘ uručena je trinaesta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Akcija je pokrenuta povodom obilježavanja 20 godina poslovanja Euroherca. Donaciju u iznosu od 50 tisuća kuna za nabavku opreme Filmsko kreativnom sudiu Vanima, Hrvoju Selecu, voditelju Studia, uručio je Denis Bešvir, direktor prodaje Podružnice Varaždin Euroherc osiguranja.

Filmsko-kreativni studio VANIMA kao udruga djeluje kontinuirano od 1986. Tijekom 25 godina u VANIMI je više od sto djece izradilo preko tristo filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu. Uz godišnju produkciju, od 2005. godine primjenjuju radionički tip rada kroz ljetne praznike, te se taj projekt pokazao kao zanimljiva i posjećena aktivnost za djecu u dobi od 8 do 14 godina. Od 2010. organiziraju VAFI –internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin koji je u kratkom roku postao prepoznatljiv. Udruga je kroz cijelo svoje postojanje u vrhu s priznanjima na državnim revijama, no ne nedostaju i nagrade van Hrvatske.

- Ovu donaciju iskoristit ćemo za nabavku nove opreme za naš filmski studio kako bi naši novi filmski uratci bili što kvalitetniji i još bolje se pozicionirali na festivalima koju su pred nama. Naša želja je povećati produkciju i produktivnost, podići kvalitetu rada i uključiti što više djece i mladeži u stvaranje animiranih filmova i istovremeno otvoriti vrata svim ostalim zainteresiranima koji na bilo koji način žele sudjelovati s nama te sudjelovati s drugim srodnim udrugama i savezima i sudjelovati na festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu - najavio je Selec.

03. svibanj 2024 18:56