Poslovna scena
StoryEditor

FER buduće inženjere uči da budu stvaratelji novih radnih mjesta

28. Ožujak 2013.

Prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, najavljuje otvaranje inovacijskog centra početkom 2014., nove programe i istraživačko-razvojne projekte koji će se baviti visokotehnološkom proizvodima i uslugama koji će potaknuti otvaranje novih poduzeća i radnih mjesta te oživiti hrvatsko gospodarstvo.

Jedan od ciljeva jest prilagoditi se dinamičnim promjenama u IT tehnologiji i znanjem i inovativnim proizvodima osvojiti brzorastuća svjetska tržišta, zbog čega studenti FER-a uče i kineski jezik.

• U FER-ovoj je misiji inovacijama razvijati gospodarstvo i javni sektor. Koliko je hrvatsko gospodarstvo zainteresirano za suradnju?

- Hrvatski gospodarstvenici, uključujući javni sektor, sve više prihvaćaju partnerstvo s FER-om i suradnju u traženju izlaza iz krizne gospodarske zbilje. U 94-godišnjem radu FER je, obrazujući visokokvalitetne i svestrane diplomirane inženjere, ali i razvojno-istraživačkim i stručnim projektima, dao iznimno vrijedan doprinos razvoju hrvatske industrije. Naš je strateški cilj povećanje istraživačko-razvojnih kapaciteta i kvalitete istraživačkog i inovacijskog rada radi poticanja novih znanstvenih ideja i spoznaja koje će se prenositi u hrvatsko gospodarstvo razvojem visokotehnoloških proizvoda i na njima zasnovanih poduzeća te poticanje visoke kvalitete i FER-ove međunarodne prepoznatljivosti istraživačke, razvojne i inovacijske djelatnosti.

>>> Cijeli razgovor s dekanom Nedjeljkom Perićem pročitajte u tiskanom izdanju Lidera.

20. travanj 2024 12:17