Poslovna scena
StoryEditor

Florian grupa s Čazmom ušla u proizvodnju namještaja

06. Prosinac 2014.

Talijanska je Florian grupa nakon dokapitalizacije od milijun eura u Drvnu industriju Čazma uložila dodatnih milijun eura u tehnologiju.

Cilj je, kaže član Uprave Čazme i voditelj financija u Florian grupi za Hrvatsku i Mađarsku Drago Veselčić, da Čazma zauzme vodeće mjesto u regiji u opremanju hotela i ureda. Dinamika daljnjih ulaganja ovisit će o realizaciji poslovnih planova, a novi vlasnici planiraju osim u tehnologiju i nove proizvode investirati u stručne kadrove, kojih za sada nedostaje u Čazmi.

Florian grupa u vlasništvu je braće Elvija i Cesana Floriana, 30-ak je godina prisutna u Hrvatskoj, relativno je nepoznata, možda i zbog toga što su u njezinom vlasništvu trgovina na veliko drvetom Elda drvo te pilane Lipovljani lignum i Čazma. Do sada je u Hrvatsku uložila 12 milijuna eura, planira uložiti još osam milijuna, a tom akvizicijom napravila je iskorak u proizvodnji namještaja u Hrvatskoj.

Čazmu je u listopadu ove godine kupila od prijašnjeg vlasnika Ratomira Radakovića. Podsjetimo, Čazma je ušla u postupak predstečajne nagodbe, ali zaustavio ju je DORH u ožujku ove godine zbog sumnje da je država neopravdano u tom postupku trebala oprostiti Čazmi dug od gotovo 11 milijuna kuna.

16. travanj 2024 23:30