Poslovna scena
StoryEditor

Franco Palma ostaje predsjednik Turističkog poslovnog vijeća

18. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

U petak je održana sjednica Turističkog poslovnog vijeća (TPV) pri HGK na kojoj je Franco Palma ponovno izabran za predsjednika, a Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK te potpredsjednik ECTAA-e, njegov je zamjenik. Potvrđeni su i novi članovi TPV-a pa ih je umjesto dosadašnjih 11 sada 21.

Franco Palma je istaknuo kako je Komora institucija koja postaje sve interesantnija i u svome se radu sve više usmjerava prema svojim članicama.

- Treba im biti servis, a članice Vijeća imaju mogućnost  kroz TPV iznijeti sve ono što je interesantno za turistički sektor te kroz raspravu predlagati rješenja, zaključio je Palma.

- Turističko poslovno vijeće tako sada okuplja vodeće nacionalne strukovne udruge u turizmu te sva udruženja i zajednice pri HGK, postajući tako jedinstveno tijelo i glas turističkog sektora u zemlji, rekla je direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić Jurić dodavši kako je misija Vijeća lobirati za zajedničke interese cijelog sektora kroz usku suradnju s institucijama, prije svega s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Direktorica HUP udruge ugostiteljstva i turizma Natali Komen Bujas istaknula je pak kako je TPV jedino tijelo koje pri HGK okuplja sve dionike jednog sektora te vjeruje da se kroz njega može izvršiti snažni utjecaj na različite teme zajedničkim djelovanjem, a posebno je istaknula odličnu suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom

27. travanj 2024 05:35