Poslovna scena
StoryEditor

FOTO: Genera dogovorila suradnju s Pfizerom

12. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Na konferenciji za novinare Genera Lijekovi, članica Genera Grupe objavila je sklapanje suradnje s američkom tvrtkom Pfizer H.C.P. Corporation.

Suradnja se odnosi na četiri na tržištu već pozicionirane molekule, odnosno 12 oblika proizvoda iz CNAS i kardio terapijske skupine lijekova. Ovim su ugovorom dogovoreni uvjeti suradnje u područjima licenciranja, nabave i distribucije lijekova namijenjenih za hrvatsko tržište. Još 2009. Genera istraživanja potpisala je svoj prvi ugovor s Pfizerom za razvojna istraživanja na lijeku za sprečavanje gubitka bubrežne funkcije kod kroničnih bolesnika za što imaju neekskluzivnu licencu, odnosno Pfizer ima prvo pravo otkupa.

Marko Smetiško, predsjednik Uprave Genere najavio je da je, osim toga, otvoreno i tržište BiH, gdje imaju pet registriranih lijekova, te još 12 koji su u procesu traženja dozvole, te da na hrvatskom i BiH tržištu do kraja godine planiraju biti prisutni s preko 50 molekula.

Genera je jedina proizvodna kompanija u Hrvatskoj koja u svom sastavu obuhvaća različita poslovanja, usmjerena na zaštitu zdravlja čovjeka, životinja i okoliša. Nositelj je dva GMP cetrifikata (certifikata dobre proizvođačke prakse), a prisutna je s više od 220 proizvoda na preko 20 tržišta i broji oko 270 zaposlenih.

- U ukupnoj prodaji udio izvoza iznosio je 36,5 posto u 2009., 41,3 posto u 2010. i 41,8 posto u 2011. godini. U prvih šest mjeseci ove godine udio izvoza uspjeli smo podignuti na 53 posto, istaknuo je Smetiško.

26. travanj 2024 08:25