Poslovna scena
StoryEditor

Generali krenuo s jeftinijim policama auto osiguranja

17. Rujan 2013.

Generali osiguranje izvijestilo je danas kako je prvo osigurateljno društvo na tržištu koje nudi mogućnost ugovaranja obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sa i do 23 posto nižom cijenom police.

Napominju kako su prilikom oblikovanja novog liberaliziranog cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti primijenili, pored bogatog međunarodnog iskustva koje grupacija Generali nosi s drugih razvijenih liberaliziranih tržišta, i iscrpno lokalno iskustvo, kao i saznanja temeljena na bazi hrvatskih statistika.

Inovacija Generali cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti je u personaliziranom pristupu svakom pojedinom ugovaratelju osiguranja. Pri izračunu cijene police vrednuje se više kriterija s naglaskom na povijest sigurne vožnje ugovaratelja osiguranja, zbog čega početna cijena police, u kojoj je već ukalkuliran određeni bonus, u konačnici može biti još niža i do 23 posto.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja Georg Engl smatra kako primjenom novog cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti Generali mijenja tržište osiguranja u Hrvatskoj nabolje. Napominje kako ne vide razloga da netko tko je savjestan i siguran vozač treba plaćati skuplju cijenu police. Zbog toga su se primarno fokusirali na određene karakteristike vozača, s osnovnim ciljem nagrađivanja odgovornosti vozača.

Generali osiguranje d.d. član je Generali Group, jednog od najvećih europskih osiguravatelja i vodećeg europskog osiguravatelja u segmentu životnih osiguranja. Grupacija je 2012. zabilježila više od 69 milijarde eura premije, ima 80.000 zaposlenika i 65 milijuna klijenata u više od 60 zemalja. Matična tvrtka Assicurazioni Generali, osnovana u Trstu 1831., vodeći je osiguravatelj u Italiji.

20. travanj 2024 00:55