Poslovna scena
StoryEditor

Gisdata ušla na telekom tržište Saudijske Arabije

08. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Geoinfomacijska tvrtka Gisdata izvijestila je u četvrtak da je ušla na tržište Saudijske Arabije, ugovorom za licenciranje industrijskog softverskog sustava GDi Vizion. Taj je softver višestruko uspješno plasiran na tržištu Europe i šire, a u Saudijskoj Arabiji izabran je kao platforma za vođenje i upravljanje životnim ciklusom Saudi National Fiber Networka, nacionalne backbone telekom mreže sa 17 tisuća kilometara optičkih kablova.

Vrijednost ugovora u prvom koraku, uključujući usluge lokalnog partnera, kreće se oko 3 milijuna saudijskih rijala (više od 500 tisuća eura), s velikim potencijalom rasta u sljedećim fazama, kaže se u priopćenju Gisdate. Prema riječima predsjednika uprave Borana Lončarića, na temelju ugovora tvrtka očekuje nove akvizicije na tom zahtjevnom tržištu.

GDi se s konsolidiranim prihodom u 2015. godini od preko 105 milijuna kuna svrstava među najveće softverske kompanije u Hrvatskoj. Osim u Hrvatskoj ima urede u 11 zemalja, a više od dvije trećine prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

23. travanj 2024 20:12