Poslovna scena
StoryEditor

Gordan Lauc izabran za predsjednika Međunarodne organizacije za glikokonjugate

29. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Na sastanku održanom u kineskom gradu Dalianu prof. dr. sc. Gordan Lauc, predsjednik uprave Genosa i profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izabran je za sljedećeg predsjednika Međunarodne organizacije za glikokonjugate (International Organization for Glycoscience, IGO).

Njegov predsjednički mandat trajat će od 2015. do 2017. godine, a preuzeti će ga od prof. dr. sc. Jianxin Gu-a iz Kine koji trenutno predsjeda ovom organizacijom.

IGO je najveća globalna organizacija za istraživanje glikokonjugata koja okuplja vodeće istraživače iz 30 zemalja sa svih kontinenata. Hrvatski znanstvenicu su u ovo elitno društvo primljeni 2007. godine kada je godišnja skupština IGO održana u Cairnsu, Australia, prihvatila prof. dr. sc. Gordana Lauca kao predstavnika Hrvatske u IGO.

Iako su općoj javnosti uglavnom nepoznati, glikani su u posljednjih nekoliko godina u fokusu istraživanja farmaceutske i kozmetičke industrije. 

Istraživački tim profesora Lauca, koji se većim dijelom nalazi u tvrtki Genos, a manjim dijelom i na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, među vodećima je u svijetu u ovom području, a izbor za predsjednika Međunarodne organizacije za glikokonjugate još je jedna potvrda njihovog velikog ugleda u svijetu.

25. travanj 2024 06:22