Poslovna scena
StoryEditor

Gradsku ljekarnu Zagreb žele četiri kupca?

04. Siječanj 2014.

Na javni poziv Uprave Zagrebačkog holdinga za iskazivanje interesa o kupnji 50 posto ili više osnivačkih prava u Gradskoj ljekarni Zagreb do sada su se javila četiri ponuđača – Oktal Pharma i Medika, odnosno njihove ljekarne Prima pharme, Belupo i Jadran - Galenski laboratorij (JGL).

 Javni poziv bio je otvoren od 29. studenoga do 23. prosinca. Senka Knežević iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga izjavila je Hini da su zadovoljni s ponudama. Pojasnila je da to nije obvezujući javni poziv (natječaj) i nakon njega nema obaveze prodaje, već se njime samo želi utvrditi postoji li interes za kupnju te zdravstvene ustanove. O eventualnoj prodaji odlučuju zastupnici zagrebačke Gradske skupštine. 

Po nepotvrđenim informacijama, Holding kao početnu cijenu ističe 100 milijuna kuna. Gradska ljekarna Zagreb danas ima 37 ljekarni, galenski i analitički laboratorij i ukupno 310 stalno zaposlenih. Holdingovi argumenti za prodaju Gradskih ljekarni loše su poslovanje i gubitak tržišnog udjela koji je pao s 30 na samo 7 posto.

23. travanj 2024 10:15