Poslovna scena
StoryEditor

Grčki Aegean Airlines dovlači Amerikance u Dubrovnik

07. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Vodeća grčka zrakoplovna tvrtka Aegean Airlines povezivat će ovog ljeta Atenu s Dubrovnikom. Prvi let zakazan je za 18. lipnja

Zrakoplovi tipa Dash 4 sa 78 sjedala letjet će četiri puta tjedno  (ponedjeljak, utorak, četvrtak i subota) sve do 19. rujna, odnosno i duže ukoliko se pokaže da  postoji zanimanje za spajanje dva atraktivna grada na obalama Mediterana. Cijena povratne karte trenutno se kreće oko 750 kuna, a može se kupiti putem online-prodaje ali i u svim poslovnicama Kompas.hr te kod ovlaštenih prodavača avio karata u Hrvatskoj.

Direktor Kompasa Ivan Pukšar liniju smatra izuzetno atraktivnom:

- I to prije svega za turističke grupe sa Dalekog istoka, Južne Amerike i SAD-a. Turisti koji dolaze u Hrvatsku obavezno posjećuju Dubrovnik, a sve češće traže i proputovanja kroz južnu i istočnu Europu.  Takve grupe najčešće nemaju dovoljno vremena za duge i naporne autobusne ture te će ova linija biti idealna veza između dvije zemlje.  Jednako tako će grčke turističke agencije i touroperatori moći posjetitelje Atene koji to budu željeli lakoćom prebaciti do Dubrovnika.  Zanimljivo je da su već sada avioni dobro popunjeni, iako su rezervacije sjedala započele prije samo dva tjedna.

Za sljedeću sezonu Kompas.hr priprema i posebno atraktivne tzv. „Two centres“ programe koji će uključivati boravak u Dubrovniku i Ateni  a biti povezani ovom zrakoplovnom linijom. Dodatna vrijednost ovog leta svakako leži i u činjenici da će brojni američki turisti koji će  sletjeti u Atenu direktno iz SAD-a imati vrlo dobru i brzu vezu prema Dubrovniku jer let traje svega nešto više od jednog sata.

25. travanj 2024 12:32