Poslovna scena
StoryEditor

Gredelj obnovio četiri dizelske lokomotive za američki NRE

24. Srpanj 2017.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj u ponedjeljak je započela isporuku četiri od ukupno sedam obnovljenih lokomotiva američkom naručitelju NRE (National Railway Equipment Company), priopćeno je iz Gredelja.

Radi se o dizelskim lokomotivama serije NGT 26CW-3 koje su namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, a isporuka preostale tri lokomotive  trebala bi započeti sredinom kolovoza.

>>>Vjerovnici Gredelja pokrenuli inicijativu za izlazak tvrtke iz stečaja

-Kvalitetna i pravovremena realizacija ovoga projekta nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje s američkim partnerom NRE tijekom koje je Gredelj isporučio niz novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje uspješno voze na mnogim svjetskim prugama, stoji u priopćenju.

>>>Gredelj dogovorio posao u Iranu vrijedan 100 milijuna dolara

Radi se o ukupno 78 lokomotiva različitih tipova, a osobito je važno istaknuti činjenicu da su od otvaranja stečajnog postupka uspješno dovršeni projekti na 44 lokomotive za potrebe NRE-a. Ti su podaci svojevrstan dokaz Gredeljeve sposobnosti i kvalitete, kao i konkurentnosti na iznimno kompetitivnom inozemnom tržištu", navodi se u priopćenju.

26. travanj 2024 18:48