Poslovna scena
StoryEditor

Gredelj za američki NRE fradi sedam lokomotiva

21. Siječanj 2016.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company (NRE) sklopili su ugovor o proizvodnji sedam dizelskih lokomotiva namijenjenih vuči teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, izvijestili su u četvrtak iz Gredelja.

Potpisom ugovora nastavljena je dugogodišnja suradnja između hrvatske tvrtke i američkog partnera koji je sklapanjem novoga posla još jednom potvrdio da na međunarodnom tržištu  Gredelj prepoznaje  kao kompaniju koja je u stanju realizirati tako zahtjevne projekte, kaže se u priopćenju.

- Iznimno sam zadovoljan nastavkom suradnje s našim partnerom NRE za kojeg je Gredelj već isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Posebno želim istaknuti činjenicu da je od otvaranja stečajnog postupka u Gredelju izgrađeno više od 40 lokomotiva različitih tipova što smatram velikim uspjehom i neoborivim dokazom kvalitete naših proizvodnih linija i stručnjaka u području proizvodnje i popravaka željezničkih vozila, izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Pero Hrkać.

Iz te hrvatske kompanije ističu da su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz njihovih proizvodnih pogona konstruirani u skladu s međunarodnim standardima i prilagođeni svim kolosijecima.

17. travanj 2024 01:50