30. listopad 2013.

Grupa Končar sa 105,4 milijuna kuna dobiti

Grupa Končar u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 105,4 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani pad od 2,7 posto, izvjestili su iz te tvrtke.

Konsolidirana dobit Grupe prije oporezivanja iznosi 120,3 milijuna kuna.

Društva Grupe Končar u prvih su devet mjeseci ostvarila ukupne prihode od 1,99 milijardi kuna, što je 4,1 posto više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine.

Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,75 milijardi kuna i 3,8 posto su veći nego u istom razdoblju lani.

Prihod od prodaje na domaćem tržištu iznosi 854,7 milijuna kuna (48,5 posto ukupnih prihoda od prodaje) te je 5,2 posto viši u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U izvozu je ostvareno 904,6 milijuna kuna (51,5 posto ukupno ostvarenog prihoda od prodaje) ili 2,5 posto više u odnosu na devet mjeseci lani.

U razdoblju od siječnja do rujna ove godine društva Grupe Končar ugovorila su novih poslova u iznosu od 1,82 milijarde kuna ili 9,9 posto više od ugovorenog u istom razdoblju prošle godine.

Od ukupno ugovorenih poslova 48 posto ih je za domaće, a 52 posto za inozemno tržište.

Stanje ukupnih konsolidiranih sredstava i izvora sredstava na dan 30. rujna je 3,37 milijardi kuna.

Dugoročni izvori sredstava (kapital, dugoročna rezerviranja i dugoročne obveze) veći su za 493,5 milijuna kuna od dugotrajne imovine i prosječnog stanja zaliha, što ukazuje na dobru ročnu strukturu izvora sredstava, navodi se u priopćenju.

Kratkotrajna imovina u odnosu na kratkoročne obveze veća je 3,6 puta, što ukazuje na dobru likvidnost sustava, a struktura konsolidirane bilance ukazuje na dobru financijsku stabilnost Grupe, navode iz Končara.