Poslovna scena
StoryEditor

Hajdaš-Dončić: Croatia Airlines je stabilna i sigurna tvrtka

10. Listopad 2013.

Hrvatski ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da u četvrtak u Luxembourgu da je hrvatski zračni prijevoznik Croatia Airlines stabilna i sigurna tvrtka, koja gotovo da i nema incidenata.

"Htio bih ukazati i zamoliti sve normalne i dobronamjerne ljude u Hrvatskoj i još jednom naglasiti da je Croatia Airlines dobra i stabilna kompanija, koja nema nikakvih incidenata, osim jednog u Švicarskoj, a sve ostalo što se u zadnje vrijeme spominje događaji su koje su sve europske kompanije dužne prijavljivati i može se provjeriti koliko i te kompanije imaju zakašnjenja zbog sigurnosnih provjera. Ovdje nije riječ ni o kakvoj nesigurnosti", rekao je novinarima ministar Hajdaš Dončić koji je u Luxembourgu sudjelovao na sastanku ministara prometa zemalja članica EU-a.

U posljednje vrijeme u hrvatskim se medijima učestalo piše o problemima s kašnjenjima i sigurnosnim provjerema zrakoplova Croatia Airlines.

Ministar Hajdaš Dončić je također rekao da zrakoplove Dash Q400, koji su u zadnje vrijeme na meti kritiika, poput Croatie Airlinesa imaju i luksemburška kompanija, Austrian Airlines i Lufthansa. "To je jedan od najsigurnijih zrakoplova i stoga molim da se priča o Croatia Airlines prepusti stručnjacima koji razumiju zračni promet", rekao je ministar.

23. travanj 2024 03:56