Poslovna scena
StoryEditor

Hanfa dala predhodno odobrenje ZSE za preuzimanje Ljubljanske burze

04. Rujan 2015.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) dala je Zagrebačkoj burzi (ZSE) prethodno odobrenje za preuzimanje Ljubljanske burze, objavila je u petak Hanfa.

Društvu Zagrebačka burza izdaje se prethodno odobrenje za stjecanje udjela koji prelazi 25 posto glasačkih prava ili udjela u temeljnom kapitalu u društvu Ljubljanska burza, navodi se u rješenju Upravnog vijeća Hanfe.

Sredinom srpnja Zagrebačka je burza objavila da je potpisala ugovor o preuzimanju Ljubljanske burze stjecanjem 100 posto dionica od grupacije CEE Stock Exchange Group (CEESEG).

Tada je najavljeno kako se očekuje da će, nakon odobrenja regulatornih tijela u Hrvatskoj i Sloveniji i provedbe dokapitalizacije Zagrebačke burze, transakcija biti realizirana u zadnjem kvartalu ove godine.

Naime, Zagrebačka je burza krajem lipnja odabrana kao potencijalni preuzimatelj Ljubljanske burze te je započela pregovore s CEE Stock Exchange Group (koju čine burze u Budimpešti, Ljubljani, Pragu i Beču i predstavlja najveću burzovnu grupaciju u regiji).

26. travanj 2024 17:27