Poslovna scena
StoryEditor

Hanfa: Priča s Beljem nije gotova

27. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Nakon što je Vrhovni sud poništio Hanfino rješenje o Agrokorovom preuzimanju Belja, danas se oglasila i regulatorna agencija poručivši kako još ništa nije gotovo.

- Nastavno na medijske napise u svezi presude Visokog upravnog suda kojom se poništava rješenje Agencije kojim je za društvo Agrokor utvrđen nastanak obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Belje, Agencija obavještava javnost kako će postupiti u skladu s odredbama čl. 62. Zakona o upravnim sporovima – stoji u Hafinom priopćenju.

Agencija nadalje sama pojašnjava kako ‘kad sud poništi akt protiv kojega je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen, a ako umjesto poništenog akta treba donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude‘.

- Prema tome, bilo bi pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan, jer se, sukladno citiranim odredbama Zakona o upravnim sporovima, predmet vraća u stanje prije poništenog Rješenja – poručili su iz Hanfe.

Prema pisanju portala Indeks.hr Visoki upravni sud poništio je rješenje Hanfe zbog proceduralnog razloga, a riječ je o nedostatku jednog od zapisnika. Hanfa u ponovljenom postupku navodno samo mora nadopuniti dokumentaciju, ponovno pozvati svjedoke te se nadati da ovog puta njihovu odluku neće poništiti Visoki upravni ili Ustavni sud.

18. travanj 2024 02:10