Poslovna scena
StoryEditor

Heineken Hrvatska donirala 100.000 kuna za obranu od poplava

24. Ožujak 2015.

Heineken Hrvatska donirala je 100.000 kuna u karlovački Fond za obranu od poplava "Nema predaje". Pivovarina pomoć bit će usmjerena za dvije namjene: dio za gradnju zapornice u Mostanju, koja služi za zaustavljanje povratnih voda, a dio za rad karlovačke podružnice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Odluku o donaciju Branka Slaveska, predsjednice Uprave Heineken Hrvatske, obrazložila je riječima da su lanjske poplave bile strašne i da joj je bilo teško gledati kako je mnogim ljudima uništena imovina koju su godinama stvarali. Tada je i Pivovara bila ugrožena, no na sreću veće štete nije bilo.

Grad Karlovac prošle godine pretrpio je čak tri velike poplave i dva razorna nevremena, a gradonačelnik Damir Jelić na donaciji zahvalio kazavši da ona "dokazuje solidarnost, zajedništvo i brigu o lokalnoj zajednici kompanije Heineken Hrvatska.

Grad Karlovac je proteklih mjeseci sanirao mnoštvo klizišta i štete na infrastrukturi, ali se novac ulaže i za obranu od mogućih novih poplava. Ovih je dana u Austriji nabavljen sustav za punjenje vreća pijeskom, kapaciteta od 2.500 vreća na sat, ali i sustav proračunavanja visinskih kota koji će u mogućim kriznim situacijama dati točne podatke o potrebnom broju vreća za podizanje na potrebnu visinu obrane od izlijevanja rijeka.. Gradonačelnik Jelić naglašava da karlovački sustav obrane od poplava nije završen, da je on u ingerenciji države, ali da mjere koje grad sada poduzima predstavljaju nuždu da se kod budućih visokih vodostaja karlovačkih rijeka grad "mogao boriti za svaku kuću koju može obraniti od poplava".

17. travanj 2024 01:27