Poslovna scena
StoryEditor

Heineken Hrvatska predstavio Izviješće o održivosti

23. Rujan 2015.

Zaštita izvora pitke vode, smanjenje emisije ugljikova dioksida, održiva nabava, promicanje odgovorne konzumacije alkohola, promicanje zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, te suradnja s lokalnom zajednicom ključna su područja kojima se u sklopu strategije pod nazivom „Stvaramo bolji svijet“ i održivošću bavila Heineken Hrvatska tijekom 2014. godine.

Ove rezultate u svom šestom Izvješću o održivosti danas javnosti predstavili Zvonimir Nemet, direktor Sektora lanca opskrbe i Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija tvrtke.

Tehnološkim razvojem i ulaganjima, kazao je Nemet, tijekom 2014. godine smanjena je potrošnja vode za 9 posto, specifična potrošnja toplinske energije smanjena je za osam posto, dok je potrošnja ukupne specifične energije smanjena za pet posto u odnosu na 2013. godinu.

U sektoru nabave, prvenstveno zahvaljujući suradnji s osječkim Poljoprivrednim institutom, Slavonija sladom i PPK Valpovo u provedbi inicijative „100 posto hrvatski ječam“ 92 posto svih sirovina nabavljeno je u Hrvatskoj, a ove godine započete inicijative za ugovoreni uzgoj hrvatskih citrusa za proizvodnju radlera, te za animaciju proizvodnje hmelja tek bi trebale, dodao je Nemet, dati rezultat u skoroj budućnosti, te time dodatno smanjiti udio uvoznih komponenti u proizvodnom prograu Heineken Hrvatske.

U domeni povišenja standarda sigurnosti na radu i jačanju svijesti zaposlenika o rizicima na radnome mjestu, gdje pivovara bilježi 494 dana bez povrede na radnom mjestu, provedena je u suradnji s novinarom i publicistom Mladenom Kušecom interna edukativno-komunikacijska kampanja pod nazivom „Što bi tvoji bez tebe?“.

U okviru čitave Heineken grupe, kazala je Bratko Gašpić, ove je godine 18. rujna nizom prigodnih aktivnosti obilježen „Dan odgovorne konzumacije“, a u sklopu festivala Ultra Europe Heineken je kao sponzor apelirao video uratkom „The Experiment“ na mladu populaciju da shvati važnost odgovorne konzumacije piva, uz slogan „Dance more, drink slow“.

U suradanji s lokalnom zajednicom, Heineken Hrvatska, osim što zapošljava 329 ljudi, putem natječaja podržala je 11 lokalnih društveno korisnih projekata. Uz direktnu donaciju 100 tisuća kuna zakladi „Nema predaje“ za stradale zaposlenike u poplavama u Karlovcu, donacijom od jedne kune po prodanoj litri piva „Sokol“, te donacijama svojih zaposlenika u hrani i higijenskim potrepštinama pomogao je Crvenom križu u pomoći stanovništvu Posavine stradalom u katastrofalnoj poplavi.

25. travanj 2024 03:05