25. ožujak 2012.

HEP će zaposliti 500 ljudi, pokreću se dva projekta

liderhrt
liderhrt

Prvi čovjek HEP-a Zlatko Koračević, za HTV je rekao kako će struja svakako poskupjeti, ali nije mogao reći koliko će to poskupljenje iznositi. Najavio je nove tarifne modele koji bi građanima trebali omogućiti kontrolu potrošnje, a time i visine računa. Također, najavio je i dva nova projekta koja upravo počinju.

Prvi bi trebao građanima, ali i industriji omogućiti uštedu energije u njihovim prostorima i to bez dodatnih troškova jer, kako kaže Koračević, investicija bi se pokrila iz uštede u mjesečnim računima za električnu energiju. Inicijalno, troškove bi pokrio HEP, a građani bi mu vraćali mjesečne rate. Građani trebaju samo iskazati interes za ovu investiciju i nakon što HEP-ovi stručnjaci naprave izvide i izračune, potpisuje se ugovor, objasnio je čelni čovjek HEP-a.

Drugim će projektom omogućiti građanima da u jednom koraku instaliraju solarne panele i proizvode električnu energiju na svojim krovovima. Za to im HEP priprema kompletnu infrastrukturu. Umjesto 58 dozvola koje su do sada za to trebali ishoditi, od sada će biti potreban samo jedan korak, najavio je Koračević.

Iako prema nekim procjenama HEP ima oko 4000 ljudi viška, Koračević je najavio zapošljavanje još 500 mladih visokoobrazovanih stručnjaka i to putem natječaja. Demantirao je glasine o prodaji dijelova HEP-a najavivši da će distribucija najvjerojatnije biti pod izravnim nadzorom Hrvatske regulatorne agencije.