27. studeni 2015.

HEP Energija osvjetljava Luku Koper

lider.media
lider.media

HEP Energija, tvrtka za opskrbu električnom energijom na slovenskom tržištu, dala je najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom Luke Koper. Dvogodišnji ugovor ukupno je vrijedan 1,8 milijuna eura.

- Luka Koper je kupac velikog volumena jednako kao i Ljubljana koju već opskrbljujemo zajedno s nizom slovenskih tvrtki, a ovaj novi poslovni uspjeh dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca na susjednim tržištima gdje smo sve prisutniji", rekao je predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić dodavši kako je ugovor s Lukom Koper, vrijedan 1,8 milijuna eura, važan dio strategije širenja HEP-a u regiji.

Vijest o ugovoru HEP Energije s Lukom Koper objavljena je uoči današnjeg sastanka s kupcima i poslovnim partnerima HEP Energije u Ljubljani.

Podsjetimo, HEP Energija je u svibnju osvojila ugovor za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, dok je HEP u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijskog sustava za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za 2016. i 2017. godinu. HEP Energija trenutno u Sloveniji ima više od 150 kupaca i više od 3.000 obračunskih mjernih mjesta, čime je osvojila pet posto slovenskog tržišta električne energije u segmentu poslovnih korisnika.