Poslovna scena
StoryEditor

HEP i Dok-ing dogovorili posao

19. Svibanj 2012.
Piše:
liderhrt

Sporazum između Hrvatske elektroprivrede i tvrtke DOK-ING, hrvatskog proizvođača električnih vozila, potpisali su predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i direktor DOK-ING-a Vjekoslav Majetić.

Sporazumom je dogovorena poslovna suradnja na izgradnji infrastrukture za punjenje električnih vozila te da će Doking prebaciti vozila Hrvatske elektroprivrede iz konvencionalnog u električni pogon. Sporazum je potpisan na štandu tvrtke DOK-ING na Trgu bana Jelačića. Time je predstavljena e-Mobilnost, novi projekt HEP-a, a u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna. Potom je organizirana vožnja automobilom na električni pogon za uzvanike.

Sporazum je otvorio vrata električnim vozilima u Hrvatskoj, istaknuo je Majetić. Pojasnio je da je sporazum potpisan radi izgradnje infrastrukture, odnosno punionica za električna vozila, jer, kako je rekao, bez mreže punionica električni automobili ne mogu ući u Hrvatsku, odnosno mogu ali u ograničenom broju. Mi kao proizvođač vozila, ako ne bismo mogli puniti ta vozila, ona bi bila osuđena na propast, rekao je.

Podsjetio je kako je DOK-ING-ov automobil u potpunosti hrvatski proizvod te da su ga proizveli prije tri godine i dodao kako dosad ima modifikacije u pripremi za serijsku proizvodnju, koja će biti gotova krajem ljeta, a krajem godine kupci će ga moći naručiti. Majetić smatra kako je automobil vrlo interesantan i za svjetsko tržište jer je električni auto definitivno auto budućnosti. Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević istaknuo je kako je u vremenu koje je pred nama, elektro mobilnost jedan od projekata koji će sasvim sigurno profunkcionirati i HEP-ova je obveza dati potporu u tom projektu. Dodao je kako je to dio ukupnoga HEP-ova nastojanja da u svoje energetske objekte ugradi najbolje i najnovije tehnologije u smislu zaštite okoliša i održivog razvoja.

20. travanj 2024 01:20