07. studeni 2016.

HEP Opskrba nastavlja opskrbljivati električnom energijom tvrtke i institucije Grada Zagreba

HEP Opskrba i  Grad Zagreb potpisali su novi dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom za sve institucije, tvrtke i druge ustanove u vlasništvu Grada. Ukupna procijenjena vrijednost ugovora za dvogodišnje razdoblje iznosi 244 milijuna kuna.

HEP Opskrba će tako u sklopu novog ugovora i dalje električnom energijom opskrbljivati više od 300 korisnika u vlasništvu Grada, poput čitavog Zagrebačkog holdinga, vrtića, škola, bolnica, muzeja te drugih ustanova i tvrtki.

- Današnje potpisivanje novog ugovora o opskrbi  potvrda je uvjerljive liderske pozicije HEP Opskrbe na hrvatskom tržištu, ali i nastavak odlične suradnje HEP-a i Grada Zagreba, koja je započela 2014. godine potpisivanjem prvog dvogodišnjeg ugovora o opskrbi, a koja je u međuvremenu prošle godine potvrđena i četverogodišnjim ugovorom za opskrbu javne rasvjete Zagreba, izjavio je Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d..

Podsjetimo, u rujnu prošle godine HEP Opskrba osvojila je četverogodišnje ugovore za opskrbu javne rasvjete gradova Zagreba i Splita, ukupno vrijednih 250 milijuna kuna, dok je 2014. godine osvojen više od 300 milijuna kuna vrijedan dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom javnih institucija u Gradu Zagrebu. Tome treba dodati i nedavno dobivene opskrbe javne rasvjete Zadra, Bjelovara, Vukovara, Ploča, Metkovića, Kutine te opskrbu električnom energijom  Istarske županije, zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, ali i niza velikih hrvatskih kompanija poput koncerna Agrokor.

HEP Opskrba danas na hrvatskom tržištu ima više od 68.000 kupaca te drži 85 posto tržišta u kategoriji  kupaca poduzetništvo.

Uz hrvatsko, HEP se u opskrbi električnom energijom širi i na slovenskom tržištu, gdje je nedavno potpisan trogodišnji i više od 26 milijuna eura vrijedan ugovor o opskrbi sa Slovenskim železnicama. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od  12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu. Tome treba dodati i suradnju s grupacijom CIMOS, u sklopu koje je HEP počeo opskrbljivati i prve kupce u Srbiji te Bosni i Hercegovini.