04. srpanj 2016.

HGK s 200 000 kuna potiče poduzetnike na korištenje EU fondova

lider.media
lider.media

Hrvatska gospodarska komora, u sklopu usluge „Moj EU-projekt“, raspisuje četvrti natječaj za dodjelu vaučera u ukupnom iznosu od 200.000 kuna.

Komora tako sufinancira izradu projektne dokumentacije za dodjelu bespovratnih sredstava unutar programa Ministarstva gospodarstva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“. U tu će svrhu dodijeliti 20 vaučera tvrtkama.

„Hrvatsko gospodarstvo do sada je nedovoljno koristilo sredstva iz EU fondova. S obzirom na to da na raspolaganju imamo gotovo 11 milijardi eura, gospodarstvenike moramo poticati i usmjeravati da dobrim projektom uzmu barem dio toga velikog financijskoga kolača, a HGK im uz financijsku, daje i savjetodavnu pomoć“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović dodavši kako je HGK do sada na ovaj način sufinancirala poduzetnike s 800 tisuća kuna.

Vaučeri se mogu iskoristiti kod tvrtki registriranih za savjetovanje u poslovanju i upravljanju, koje u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK imaju evidentiran najmanje jedan ugovoren projekt.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama HGK te će biti otvoren do 29. srpnja 2016. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Prijave za dodjelu vaučera zaprimaju se od 4. srpnja te će se obrađivati prema redoslijedu pristizanja.