Poslovna scena
StoryEditor

HNB dao suglasnost Ivici Božanu za mjesto predsjednika Uprave Vaba banke Varaždin

13. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Savjet Hrvatske narodne banke, na jučer održanoj Sjednici, pod predsjedanjem guvernera Borisa Vujčića, dao je suglasnost za imenovanje Ivice Božana, na mjesto predsjednika Uprave Vaba d.d. banke Varaždin.

Do imenovanja na poziciju predsjednika Uprave, Ivica Božan od listopada 2014. godine radio je na poziciji savjetnika Uprave Vaba d.d. banke. Sve navedeno dio je procesa provođenja promjena u Vaba d.d. banci, a nakon provedene dokapitalizacije Vaba d.d. banke od strane J&T banke odnosno upisa povećanja temeljnog kapitala Banke koji danas iznosi 128.585.400,00 kuna.

Ivica Božan u Vaba d.d. banku Varaždin dolazi iz Raiffeisenlandesbank Niederosterreich-Wien AG gdje je od 2009. do 2014. godine radio na poziciji višeg potpredsjednika Banke i prokurista odnosno na poziciji direktora Sektora za financijske institucije, sindicirane zajmove i odnose s međunarodnim bankama.

Tijekom svoje dosadašnje poslovne karijere radio je na mnogim izazovnim pozicijama stječući vrijedna međunarodna iskustva – u Dexia Kommunalkredit Bank AG gdje je bio odgovoran za poslovanje banke u Poljskoj odnosno konkretno vođenje projekata javnih financija, financiranje projekata i investicijsko bankarstvo, u UniCredit Markets & Investment Banking, gdje je radio na mjestu potpredsjednika zaduženog za tržište dužničkog kapitala i radio na vrijednim projektima izdavanja obveznica za korporativne, državne i financijske institucije. Prije toga radio je i u Bank Austria Creditanstalt AG te na vodećim pozicijama u Splitskoj banci i SB Trade – brokerskoj kući Splitske banke.

Imenovanjem Ivice Božana na mjesto predsjednika Uprave prestaje važiti mandat dosadašnjem predsjedniku Uprave Stanku Kežmanu kao i članici Uprave Nataliji Jambrečić.

Stanko Kežman i nadalje će svojim vrijednim iskustvima sudjelovati u radu Banke, na mjestu savjetnika Uprave, dok će Natalija Jambrečić svoju poslovnu karijeru, sukladno vlastitoj odluci nastaviti u privatnom sektoru.

Suglasnošću HNB-a o novim promjenama u managementu Vaba d.d. banke Varaždin nastavljen je proces promjena koje će omogućiti najavljen zaokret u razvoju Vaba d.d. banke Varaždin kao i daljnje učvršćivanje njenog položaja kao pouzdane i moderne hrvatske Banke spremne u svakom trenutku odgovoriti zahtjevima klijenata.

08. svibanj 2024 02:51