Poslovna scena
StoryEditor

Hoteli Maestral ostvarili 15 posto višu neto dobit, na putu da četvrtu godinu završe s rastom

26. Listopad 2016.

Hoteli Maestral u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarili su 11,84 milijuna kuna neto dobiti, što je 15 posto više u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke, koja je tako na putu da četvrtu godinu završi s rastom dobiti.

U prvih devet mjeseci dubrovačka je hotelska tvrtka ostvarila 46 milijuna kuna poslovnog prihoda, što je 0,5 posto više nego godinu dana ranije. Poslovni rashodi dosegnuli su 33,55 milijuna kuna, a povećani su jedino na poziciji ostalih vanjskih troškova na kojoj se između ostalog evidentiraju troškovi ulaganja u pripremu sezone, navodi se u izvješću Uprave.

U ovoj godini u obnovu smještajnog dijela i zadržavanje postojeće kategorije hotela uloženo je oko 2,7 milijuna kuna, a dodatnih 1,6 milijuna kuna uloženo je za obnovu energetskih postrojenja hotela kako bi se zadovoljili standardi energetske efikasnosti i učinkovitosti.

Hoteli Maestral su u devet mjeseci ukupno realizirali 128.397 noćenja, uz prosječnu cijenu sobe od 589 kuna. U sastavu te dubrovačke tvrtke je pet hotela - Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic - s ukupno 931 krevetom.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) u rujnu je objavilo da za prodaju državnog udjela od 68,25 posto u Hotelima Maestral nije pristigla ni jedna obvezujuća ponuda.

20. travanj 2024 01:00