Poslovna scena
StoryEditor

HPB uveo nove nenamjenske i namjenske kunske kredite

15. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatska poštanska banka uvela je namjenske i nenamjenske kredite za građane u kunama. U posebnoj ponudi od 15. studenoga 2012. do 31. ožujka 2013. naknade za kredite u kunama snižene su za 25 posto.

Od 15. studenoga Hrvatska poštanska banka uvodi nenamjenski kredit za građane u kunama te započinje s ponudom kredita za legalizaciju nekretnina, također u kunama. Kako navode iz te banke, HPB je bila prošle godine prva na tržištu s ponudom stambenih kredita u kunama, a upravo je u stambenom kreditiranju zabilježila najveći rast. U prvih devet mjeseci rast je iznosio 21,5 posto.

- Daljnji rast kunskog kreditiranja omogućen je povoljnom valutnom i ročnom strukturom depozita Banke. U ukupnim depozitima stanovništva koji su krajem listopada premašili 7,5 milijardi kuna udjel kunskih depozita gotovo je izjednačen s deviznim - kažu u HPB-u.

U posebnoj ponudi do 31. ožujka 2013. miža naknada za obradu kunskih kredita se odnosi na nenamjenski kredit, umirovljenički kredit, stambeni, zeleni stambeni i kredit za legalizaciju nekretnina.

27. travanj 2024 02:35