Poslovna scena
StoryEditor

Hrabrost u biznisu: Tko su poduzetnici koji se ne boje recesije

26. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Od poduzetničke hrabrosti do poslovne ludosti nikad nije bio tako kratak put kao u ovo vrijeme recesije. Danas je hrabro svako novo zapošljavanje, ulaganje u novi proizvod ili uslugu, ulazak na nova tržišta, kupnja poduzeća...

U novom broju Lidera predstavljamo poduzetnike koji hodaju po rubu, ulaze u nove projekte i svjesni su da je najveći poslovni rizik - ne riskirati. Samo takvim, hrabrim potezima može se pokrenuti novi razvojni ciklus, a o kome je sve riječ pročitajte u temi broja naše Jasmine Trstenjak.

O dugoj agoniji TLM-a, nekadašnjega aluminijskoga giganta iz Šibenika, koja sada ulazi u terminalnu fazu, piše Matilda Bačelić. U zadnjih dvadeset godina bilo je svega u tom trileru s elementima teške drame, od dugogodišnjeg sisanja državnog proračuna i guranja svih problema pod tepih, privatizacije u režiji domaćega konzorcija koju se slavilo kao svijetli primjer, do raspada tog istog konzorcija, jednog pa drugoga stranog vlasnika koji su na početku obećavali brda i doline, da bi se iluzija vrlo brzo rasplinula...

Da za tekstilnu industriju ima života, ali ne u Hrvatskoj, možete pročitati u tekstu Novi tekstilci Maje Grbić. Manji tekstilci zatvaraju trgovine u zemlji, budući da se u Hrvatskoj ne isplati niti šiti niti prodavati, ali ih otvaraju na drugim tržištima.

U novom broju Lidera možete pročitati i portret Svena Müllera, novog vršitelja dužnosti ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, poslovnu priču iza popularnog Rujanfesta, analizu izbornih rezultata u Njemačkoj i pobjede Angele Merkel, kao i kako je najnoviji hit iz svijeta videoigara Grand Theft Auto 5 u samo tri dana zaradio čak milijardu dolara.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

27. travanj 2024 21:57