Poslovna scena
StoryEditor

HRT će ostati bez nekretnina u Zagrebu?

05. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Nakon rješavanja poreznog duga prema državi, HRT-u bi, barem što se Zagreba tiče, u vlasništvu ostale samo zgrade i TV studiji na Prisavlju, piše Jutarnji list.

Po svemu sudeći javna televizija mogla bi ostati bez dviju zgrada u Dežmanovu prolazu u najužem centru grada ukupne površine 4.152 kvadrata, zgrade u Bijankinijevoj ulici u Zagrebu te garaža na Savici ukoliko ovlašteni vještaci procijene može li uopće njihovom ‘pljenidbom‘ država kompenzirati goleme porezne dugove te medijske kuće.

HRT je dužan 222,6 milijuna kuna čime zauzima drugo mjesto na listi poreznih dužnika koju je ovoga ljeta obznanila Porezna uprava. Oko duga HRT se još uvijek spori s državom pred Visokim upravnim sudom nastojeći dokazati da joj je dug obračunat protuzakonito. Takav bi eventualni potez Porezne uprave rezultirao gašenjem programa, a država bi, želi li osigurati nastavak emitiranja, tu medijsku kuću morala dokapitializirati.Prema riječima Domagoja Novokmeta, ukoliko i država potraživanja odluči kompenzirati nekretninama u vlasništvu HRT-a, toj je medijskoj kući bitno da to ne budu nekretnine koje su u izravnoj funkciji proizvodnje televizijskog i radijskog programa, što spomenute nekretnine nisu.

20. travanj 2024 15:38