Poslovna scena
StoryEditor

HRT uvodi uslugu elektroničkog računa

02. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatska radiotelevizija od danas uvodi mogućnost ugovaranja usluge i-Račun - elektroničkog primanja i plaćanja uplatnice RTV pristojbe putem internetskog i mobilnog bankarstva.

Time se pretplatnicima ubrzava i pojednostavnjuje podmirenje mjesečnih računa. Nova usluga u početku će biti moguća putem Zagrebačke i Privredne banke Zagreb, a tijekom rujna očekuje se širenje usluge na još nekoliko banaka.

Pretplatnici koji se odluče ugovoriti ovakav način podmirenja pristojbe više neće dobivati papirnate uplatnice za pristojbu te će je moći plaćati na svome računalu. Ugovaranje usluge potpuno je besplatno, a može se ugovoriti putem internetskog bankarstva ili u poslovnicama banke.

Na HRT-u tvrde kako ovom uslugom pretplatnicima žele omogućiti brže i jednostavnije plaćanje pristojbe, te bolju kontrolu plaćenih računa, ali i kako je i do sada znatan broj korisnika plaćao putem trajnih naloga.

„Od elektroničkih uplatnica na HRT-u također očekujemo i znatne uštede na troškovima izdavanja, čime smanjujemo troškove poslovanja HRT-a, a povećavamo efikasnost“, kazao je ravnatelj poslovanja HRT-a Boris Sruk.

26. travanj 2024 03:07