Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatska elektroprivreda strujom ospkrbljuje Planicu narednih godinu i pol dana

13. Listopad 2016.

Hrvatska elektroprivreda će narednih godinu i pol dana električnom energijom opskrbljivati slovenski Sportski centar Planica. Taj je posao HEP-ova slovenska tvrtka-kćer HEP energija osvojila na javnom natječaju u konkurenciji šest ponuđača, piše ljubljanski dnevni list Dnevnik.

Nitko od prijavljenih na natječaj nije se žalio pa je ugovor Sportskog centra Planica i HEP-ove ljubljanske tvrtke HEP energija važeći. HEP će struju Planici početi isporučivati od početka idućeg mjeseca kad istječe ugovor sa slovenskim ELES-om.

Direktor Planice Jelko Gros kazao je da je zadovoljan rezultatima natječaja, jer će dobivati jeftiniju struju nego do sada, a HEP-ova ponuda navodno je 15 posto niža od cijene dosadašnjeg opskrbljivača.

Nordijski centar Planica, uz željezaru Jesenice i sportski skijaški centar u Kranjskoj Gori među najvećim je potrošačima električne energije u sjeverozapadnoj Sloveniji.

Hrvatski HEP za sada ne predstavlja veću konkurenciju slovenskom distributeru ELES-u, izjavio je direktor ELES-a Aleksandar Mercar.

"Logično je da netko tko želi osvojiti neko tržište upravo na javnim natječajima ponudi nižu cijenu", kazao je Mervar, ali dodao kako smatra da za sniženje cijena energije na slovenskom tržištu nema mnogo prostora, jer su one već preniske.

Vjerujem da je cilj HEP-a osvajanje 10 posto udjela u cjelokupnoj potrošnji električne energije u Sloveniji, kazao je Mervar, te dodao da to sa stajališta ELES-a nije problem, ali kaže da bi sve iznad toga bila ozbiljna konkurencija slovenskim ponuđačima, zbog čega bi došlo do promjena u politici cijena.

HEP energija prethodnih je godina na javnim natječajima već dobila poslove opskrbe strujom grada Ljubljane te velikih državnih poduzeća Luka Koper i Cimos.

19. travanj 2024 15:31