Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatska ima 50 posto više rezervacija u odnosu na isto vrijeme lani

08. Srpanj 2015.

Najveći globalni rezervacijski sustav Booking.com za Hrvatsku je od početka ove godine do kraja lipnja zabilježio gotovo 50 postotni porast rezervacija u odnosu na isto vrijeme prošle godine, što je još jedna potvrda porasta popularnosti Hrvatske kao turističke destinacije među putnicima diljem svijeta

Regionalni menadžer Booking.coma Goran Pleše kaže kako se podaci odnose na razdoblje od 1. siječnja do 20. lipnja ove godine, u kojem je istodobno i za većinu mediteranskih europskih zemalja zabilježen porast rezervacija, koje primjerice za Grčku na globalnoj razini iznose također visokih 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- U Grčkoj imamo više od 17 tisuća partnera i stalni rast na tom tržištu u koju svake godine putnici iz cijelog svijeta hrle ‘upijati‘ sunce, kulturu i gostoprimstvo, a prošle godine su putnici čak 241 različite nacionalnosti rezervirali smještaj preko Booking.com za tu zemlju, kaže Pleše.

Među njima je bilo i rezervacija iz Hrvatske, od kuda su se za Grčku ove godine i povećale na Booking.comu, za 35 posto u odnosu na lanjskih prvih pola godine.

28. travanj 2024 01:28